hirdetés

Őrizetbe vették és letartóztatták az olasz hatóságok Severino Antinori olasz professzort. A dokit egy spanyol nővér azzal vádolja, hogy engedélye nélkül távolította el petesejtjeit milánói meddőségi klinikáján. Embriókat is lefoglaltak a klóndoktor klinikáján.

severino antinori

A 70 éves hírhedt olasz nőgyógyászt, Severino Antinori a római Fiumicino repülőtéren tartóztatták le, majd házi őrizetbe helyezték római otthonában. Egy évre bevonták orvosi engedélyét is – közölte az AGI hírügynökség rendőrségi és ügyészségi forrásokra hivatkozva.

Olasz illetékesek elmondták, hogy gyanújuk szerint a doktor egy 24 éves ápolónőtől rabolt petesejteket. A nővér állást keresve ment el Antinori milánói klinikájára, ahol állítása szerint elaltatták, és a petesejtjeit akarata ellenére eltávolították.

A professzort súlyos testi sértés okozásával és rablással vádolják. Ügyvédei szombaton szintén teljesen abszurdnak nevezték az orvos megvádolását, és kijelentették, hogy Antinori zsarolás áldozata: a nő munkát akart kapni a nőgyógyász klinikáján.

Azt állították, hogy az illető beleegyezett petesejtjének átadásába, aláírta a megfelelő nyomtatványt a beavatkozás végrehajtása előtt.

Antinori múlt hónapban egy televíziós interjúban maga is tagadta, hogy elkövette volna az ellene felhozott vádakat.

A rendőrség lefoglalt számos embriót a milánói klinikán, hogy megállapítsák, a nő petesejtjének felhasználásával hozták-e létre azokat.

Antinori 1994-ben került az újságok címlapjaira, amikor egy 63 éves páciense gyermeket szült egy másik nőtől kapott petesejtből és férje ivarsejtjeiből. Azóta a világban már állítólag több tízezer ötven éven felüli nőt segített ahhoz, hogy gyermeke szülessen. 2009-ben azzal állt elő, hogy három gyermek világra jöttét klónozással segítette elő.