hirdetés

A legendás zenész úgy tűnik, ufót látott. Sőt ezt jelentette is a New York-i zsaruknak. A Beatles egykori énekese, John Lennon egy Alien-űrhajóra lett figyelmes, aminek élményét rögtön papírra is vetette. Lennon az akkori barátnőjével, May Panggel élt New Yorkban. Az énekes egész napját a stúdióban töltötte, ahol vagy a dalait vette fel, vagy éppen pihent. Minderről a brit Mirror számolt be.

lennon john

Nagyon hőség volt akkor a városban. Általában este nyolc után hűlt le a levegő. May Pang estéje mindig ugyanúgy telt: kinyitotta az ablakot és az ajtót, hogy beengedje a friss levegőt a lakásba, majd elment zuhanyozni. Hirtelen arra lett figyelmes, hogy John kiabál neki: May nagyon gyorsan gyere ide – mondta. Amikor kiért a teraszra Johnhoz, világos fényre mutatott rá, ami 30 méterre volt tőlük. Ez egy kerek tárgy volt, egy klasszikus ufó, közölte Pang. Beszaladt a lakásba, kivitte a kamerát. Mindketten készítettek képeket az esetről. Lennon kinyújtotta a kezét, és kiabált az ufónak. El akarták vinni magukkal.

Ő komolyan gondolta, tényleg akarta, hogy az a valami elvigye őt oda, ahonnan jött. De ilyen volt John Lennon. Mindig örült az új kalandoknak – árulta el később May.

Pár perccel később Lennon felhívta Bob Gruent, a fotósát, és elmesélte neki, mi történt. Gruen azt tanácsolta Lennonnak, hogy mindenképp informálja a rendőrséget, akik miután meghallották, milyen ügyben keresi őket, csak kinevették. Igazolásra került a megfigyelés? Sajnos nem: a filmen csupán csak egy nagy fekete semmiség látszik.

A világító, különös tárgyat nem lehet kivenni a képen. Én tényleg nem voltam meglepve, hogy ufót láttam, mert ez pontosan úgy nézett ki, mint egy űrhajó, amit mindenki ismer már a mozikból, amiken felnőttünk. Aztán felismertem: ez a dolog valódi, és olyan közeli, hogy szinte meg tudtam fogni – mondta az akkor 33 éves Lennon.

Az énekest magával ragadta a tény, hogy ufót látott, így papírra vetette: négy vázlatot készített róla. Egyet a rajzok közül megszerzett a brit ufóspecialista Russ Kellett. Kellett évek óta figyeli az ufójelenségeket Walesben, ahol 1974 óta sokan láttak már Alien-űrhajókat. Kellett meg van győződve róla, hogy léteznek repülő csészealjak, és örült a rajzoknak, amelyek ezt bizonyítják.

A brit Mirrorban közölte: Az egyik a négy vázlatból körülbelül 70 000 euróért kelt el egy árverésen. Egy rajz May Pangnél van, és ezeken kívül van még kettő, amiből egy az enyém. Hogy ez a valami egy ufó volt-e, vagy csupán egy természeti jelenség, a mai napig tisztázatlan. A New York-i hatóság azonban elárulta, hogy van még három másik illető, aki hasonló tárgyat látott.