hirdetés

Június 15-i hatállyal benyújtotta lemondását Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, aki a vasalódeszkás testnevelő tanárt alázta meg. Az eset miatt még az ombudsamn is vizsgálatot indított.

 

A lemondott tankerületi vezetőnek Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki. Ő volt az, aki több intézmény igazgatóját is arra utasította, hogy vágja vissza a létszámot. Így több diák, aki a felvételi eredmények alapján azt hitte, hogy biztos a helye, azzal szembesült, hogy máshol kell elkezdenie a tanévet, mint ahol terveze.

Legutolsó dobása az ex tankerületi vezetőnek az volt, amikor a vészhelyzet alatt a vasalódeszkán úszást oktató tanárt megalázta. Balázs József írásbeli figyelmeztetésben részesítette és eltiltotta a csoportjaitól a testnevelő tanárt.
Úgy tudjuk a Klebelsberg Központ kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a döntését, mert az eljárásával nem értenek egyet, ő azonban „ezt nem tette meg”.

Az ügyben hivatalból azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, mert úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a tankerületi igazgató döntése.