hirdetés

Lesz eső , zivatar bőven az aktuális előrejelzések szerint a jövő hét első felében. A kimondottan nyárias idő még várat magára: sok helyen borongós lesz az idő, a hőmérséklet sehol sem fogja átlépni a 30 fokot, sőt kedden kifejezetten hűvös idő ígérkezik. Hétfőn az ország nagyobb részére figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az esti viharokat intenzív csapadékhullás, kis méretű jég és szélerősödés is kísérheti.
Három vármegyére adtak ki 1-es fokozatú (citromsárga) figyelmeztetést.

Hétfőn a vasárnapinál ugyan melegebb idő várható, de az enyhébb légtömegek ismét bőséges csapadékot hozhatnak záporok, zivatarok formájában. A csúcshőmérséklet 22 és 30 fok között alakul. Hétfőn az ország területének több mint felére van érvényben citromsárga figyelmeztetés zivatar, erős széllökések és esetleges jégeső miatt.

Kedden hűvösebb idő vár ránk, és már csak 19–25 fok között alakul a nappali hőmérséklet, mely északkeleten lesz a legalacsonyabb. A megnövekvő felhőzetből délnyugat felől többfelé számíthatunk majd esőre, záporokra, zivatarokra. A hevesebb viharokat jégeső, felhőszakadás kísérheti, az élénk szél zivatarok környezetében akár viharossá fokozódhat. Északkeleten lesz a leghűvösebb.

Szerdán is maradnak a záporok, zivatarok, de visszatér a napsütés. Helyenként feltámadhat a szél. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között várható.

Az Időkép aktuális adatai szerint csütörtökön – Medárd napján – sem marad el a csapadék.