hirdetés

Kiskorú gyermekük vette fel a drogrendeléseket egy keceli családnál, akik hiába akarták talán így megúszni a felelősségre vonást, a terv nem jött be. A bátor drogdíler szülők olcsó drogokat terjesztettek főként. A család 4 tagja dutyiban van, és feltehetőleg ott is maradnak, míg a kiskorú gyermekük intézetbe kerülhet.

 

A Kiskőrösi Járási Ügyészség kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy öttagú keceli család négy felnőttkorú tagjával szemben. Ők 2018. és 2020. között az alkalmi munka mellett abból éltek, hogy az asszony börtönben ülő testvérének vevőkörét átvéve „bika” drogot és „kristályt” árultak – esetenként 18 év alatti – vevőik részére. A megrendelések fogadásába és a vevőkkel való levelezésbe bevonták a kiskorú gyermeküket is.

A vádirat szerint a Kecelen alkalmi munkából élő öttagú család azzal egészítette ki bevételét, hogy az asszony börtönbüntetését töltő testvérének vevőkörét átvéve és tovább szélesítve, bika drogot és kristályt árultak. A szintetikus drogok beszerzése 2018-tól a 2020 nyarán történt elfogásukig a családfő feladata volt és ő végezte konyhai mérlegen a kiadagolást is. Ezután két nagykorú fiával együtt 0,1-0,2 grammos csomagokat készítettek, amit 1.000,- Ft/adag áron értékesítettek.

A vevők az egyik közösségi levelezőrendszeren illetve sms-ben küldték el megrendeléseiket, amiket a család kiskorú gyermeke fogadott, majd a szülőkkel való egyeztetés után az anyag milyenségéről, a szállítás időpontjáról és módjáról szintén ő küldte el a tájékoztatást. Vevőkörükbe tartozott több tizennyolc év alatti fiatal is, akik napi vagy heti rendszerességgel alkalmanként 3-10 adagot vettek tőlük.

Az alufólia paketteket a család felnőtt férfitagjai vitték el személyesen, míg a lakásukon megjelenő vevők az asszonynak fizették ki az átvett dizájner drog árát.

A kiskőrösi rendőrök a család házában tartott kutatás során droggal szennyezett mérlegeket, szívószálat, továbbá az asszony ruházatában több millió forint készpénzt találtak, amit lefoglaltak.

Az ügyészség a család négy nagykorú tagját kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Emellett a szülőknek kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Nos Magyarországon is a drogkereskedő bandák úgy tűnik szeretettel alkalmaznak kiskorúakat, akiket nehéz felelősségre vonni. Ez a tendencia nem jó ómen. Azonban az, hogy egy drogkereskedő család a saját kiskorú gyermekét alkalmazza, nos ez egyedi eset mindenképp .

(Csákány)