hirdetés

A Magyar Nemzet közel negyven korábbi szerkesztőjével, újságírójával és más lapkészítő szakemberével a hét elején startol az “új” Napi Gazdaság. Legalábbis a PestiSrácok.hu, amely a Simicska média birodalom legfőbb kritikusa lett. Mindez nehezen érthető, hisz a srácok épp Liszkayék miatt távoztak de most épp őket védik. Nos a Századvég kiadója által mindössze pár ezer példányban eladott Napi Gazdaság teljes átalakuláson megy keresztül, hogy beteljesíthesse küldetését és rövid időn belül a mérsékelt jobboldal első számú fóruma és hírforrása lehessen. Nos ehhez rengeteg milliárd kell s jó szakgárda. Pénz már van.

 pusztai zsuzsa , liszkay g‡bor , nyerges attila , simicska lajos

A tulajdonosi-lapigazgatói pozíciót Liszkay Gábor a Magyar Nemzet extulajdonos-főszerkesztője viszi, míg a főszerkesztői széket Csermely Péter, Liszkay korábbi helyettese foglalja el. A főszerkesztő-helyettesi posztot Villányi Károly, a Nemzet lapszerkesztője és belpolitikai rovatvezetője kapta meg. Társa a régebben a Hír TV-ben dolgozó, de már Liszkayék előtt a Napi Gazdasághoz igazoló Czirják Imre lesz. Az új Napi belpolitikai rovatvezetői pozícióját Haraszti Gyula, a Nemzet exfőmunkatársa, míg a gazdasági rovatvezetőit Kiss Gergely, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap volt szerkesztője veszi át, aki az MTV Híradóját is azért vezette a baloldali Gyurcsány érában azért ezt ne feledjük el. . A külpolitika élére is volt nemzetes kolléga, Sitkei Levente érkezik, ahogyan a publicisztikákért is a Magyar Nemzet egykori rovatvezetője,Berszán György felel majd. Gajdics Ottó, a Lánchíd rádió és a Hír Tv korábbi vezetője lapszerkesztő lesz az új lapnál. A Napi Gazdaság online kiadását azaz Élő Gábor irányítja a jövő héttől, aki a közelmúltig az MNO.hu-nál töltötte be ezt a posztot és, aki korábban az első Fidesz kormány idején a Híradó főszerkesztő helyettese volt, ahol a hírműsor nézettsége alig alig érte el a párszázezer főt, de a Kékfény beindítása után, ami nem Élő sikere volt, azért  rekordokat döntögettek a majd hétszázezres nézettségekkel, amit az RTL-től igazolt rovatvezetőnek Csákány Tibornak köszönhettek. . .

A PestiSrácok.hu arról értesült, hogy a Napi Gazdaság eddigi munkatársai közül többen a Habony Árpád és Győri Tibor nevével fémjelezett új médiacsoport, a Modern Media Group  Kft. tervezett gazdasági szakportáljához távozhatnak, így kevés újságírót leszámítva a Napi Gazdaság lesz az “új Magyar Nemzet”. Az új lap tulajdonosi szerkezetét tekintve és informálisan is leválik a Századvégről és a Habony-féle körtől teljesen függetlenül üzemel majd.Értesülésünk szerint a Napi a tavaszi-nyári bemelegítő időszakot követően az ősztől külsejében és nevében is megújul.

Emlékezetes: a polgári-konzervatív média földrengésszerű átalakulásához az vezetett,hogy Orbán Viktor miniszterelnök régi szövetségese és támogatója, Simicska Lajos nagyvállalkozó más gazdasági sérelmei okán februárban “180 fokos fordulatra” kényszerítette a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Lánchíd rádió és az MNO.hu munkatársait, ami után a szerkesztőségek meghatározó alakjai sorra bejelentették a felmondásukat. Egyes ottmaradó kollégák és Simicska Lajos többször is cáfolták a fordulat kikényszerítésének tényét, ám az azóta jelentősen megváltozott szerkesztői stratégia.

( Esti Újság-Pestisrácok.hu )