hirdetés

Természetesen Szlovákiában sem tett csodát az időjárás az elmúlt napokban, így itt is minden a hóágyúkon múlik. Amik dolgoznak éjt nappallá téve. Lassanként azonban itt is beindul az élet, de az ilyenkor szokásos hóviszonyokhoz képest jelentős késében vannak a síterepek. Karácsony első napján már 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál.

Opalisko sípálya

A legtöbb síelhető pályát továbbra is Chopok északi és déli oldalain találjuk. Pénteken már összesen 17 kilométernyi pályát tudtak megnyitni a síelőknek, és holnaptól a síterep oldala szerint újabb pályákat adnak át. A Csorba-tó felett már csak négy pálya nem üzemel, itt jelenleg 8 km pályán lehet síelni. Ótátrafüreden 1 km, míg Tátralomnicon jelenleg 5 kilométernyi pályát nyitottak meg a síelők előtt.

A Bélai-Tátrában is megkezdődött a szezon. Itt Bachledova 3,7 kilométernyi pályát kínál, de már lehet síelni Zdiar-Strednica néhány pályáján is. A Nyugati-Tátrában Rohács síterepén találunk még 2 kilométer feletti nyitott pályahosszt, itt 2,7 kilométert engedett az időjárás eddig behavazni.

Rengeteg kisebb síterep (Opalisko, Kubašok, Vernár vagy Drienica) kezdte meg a szezont ma vagy az előző napokban, azonban ezeken a helyeken tényleg csak rövidebb pályákon lehet síelni. Donovalyban ugyan már régóta lehet síelni, azonban itt is csak 1,2 kilométernyi pálya van nyitva. Hasonlóan kevés pályán lehet síelni Martinban is.

És sajnos olyanok is vannak, akik már nagyon várják az igazi telet, mint például a lenti videóban látható Kraliky.