hirdetés

Elkapták a mezőőrök azt a rókát, amely hívatlanul vendégeskedett  az egyik budapesti kórházban. A vad a betegek közé nem ment állítólag, csak a harmadik emeleten ténfergett. A dolgozók ijedtükben bezárták a kórterem ajtaját, de szerencsére pár percen belül érkezett a segítség, és elfogták a szakemberek a vörös rókát. Az, hogy az érsebészeten mit keresett egy róka, egyelőre rejtély. 

kórházi róka

Akár betegek közé is feküdhetett volna az a csavargó ragadozó, amelyet szombat délelőtt találtak a fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ harmadik emeletén. A rókát a nővérek fedezték fel az ér- és kézsebészeti osztály egyik üres kórtermében, de az rejtély, hogy miként jutott a harmadikra.

Szombat délután kaptuk a bejelentést, hogy a VIII. kerületi intézményben egy róka fekszik a teremben. Őszintén szólva először azt hittem, tréfálnak, de az ügyeletes kollégák rögtön a helyszínre mentek. A ragadozó az ablak melletti ágyon aludta édes álmát, a kollégáim pedig felmentek, és egy úgynevezett élvefogó csapdába zárták, majd az Illatos útra szállították, ahol két hétig megfigyelik – részletezte az eseményeket Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat intézményvezetője.

Azt azonban még mindig nem tudni, hogy az állat miként jutott az intézménybe, a kórház vizsgálatot is indított az ügy tisztázására. Nyilván lifttel nem mehetett fel, és nem is fényes nappal sétált be a főbejáraton. Így két elképzelés lehetséges: vagy valaki bevitte a vadállatot, vagy éjszaka felsomfordált a harmadikra élelem után kutatva. A szakértő szerint egyébként roppant urbanizálódott fajról van szó, ez pedig annak köszönhető, hogy az élelmet gyorsan beszerzi lakott területeken is.