hirdetés

Hiába hirdeti értékes ingatlanját az ismert zenész, egy darabig biztos nem adhatja el. A Budaörsi Járásbíróság ugyanis zár alá vette a mulatós zene királyának az ingatlanjait. A nemrég szabadult Galambos Lajos és társait nagy értékre elkövetett lopással gyanúsítják, hisz a gyanú szerint évekig nem fizetett közműdíjakat Lagzi Lajcsi.

lagzi lajcsi bilincsben

Zár alá vették Lagzi Lajcsi ingatlanjait állítólag. A zenész büntetőügyében a Budaörsi Járási Ügyészség a gyanúsított ingatlanának zár alá vételét indítványozta vagyonelkobzás és pénzbírság biztosítása érdekében. A bíróság az ingatlanok egy részére rendelt el zár alá vételt, más tekintetben az ügyészség zár alá vételi indítványát elutasította.

Mint ismeretes, és ahogy arról beszámoltunk, a Budaörsi Járásbíróság tavaly szeptember 24-én rendelte el a zenész és két társa előzetes letartóztatását, akiket vesztegetés és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. Az ügy egyik gyanúsítottjának, Lajcsi nejének az előzetes letartóztatását még tavaly október 2-án megszüntette a törvényszék, amely idén január 22-én döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg Galambos Lajos és személyes ügyintézőjének az előzetes letartóztatását, arra hivatkozva, hogy már nem kell tartani a bizonyítás meghiúsításától és a bűnismétléstől. A bíróság hozzátette, hogy az előzetes letartóztatás általános oka fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező különös okai már nem.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Feltehetőleg a zár alá vételeket az is indokolta, hogy a zenész eladásra hirdette meg értékes villáját, ami miatt aggódni kezdett a vádhatóság.

(Forrás: Esti Újság–Origo)