hirdetés

Borzalmas kutyatemetőt találtak Kocséron. Rengeteg csont, kutyaszőr, s darálók, az elsődleges szemle szerint több kutyát is egyszerűen ledarálhattak.

kutyadaráló tanyaSzámtalan, illegálisan szaporított kutyát darálhatott le egy férfi a Pest megyei Kocséron. A Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány egy betelefonáló segélykérése után ment ki egy tanyára, ahonnan öt kutyát még élve sikerült kimenteniük.

Borzasztó látvány és förtelmes bűz fogadott bennünket, amikor kiérkeztünk, de már jóval messzebbről is érezni lehetett, hogy valami nagyon nincs rendben – mondta Soltész Katalin, az állatmenhely alapítója és kurátora.

A tanya korábbi tulajdonosa, egy 72 éves férfi lánya értesítette a szervezetet, mert az új tulajdonosok vasketrecekben kutyákat tartottak bezárva, és állati csontvázakkal volt tele az udvar. Amikor a menhelyesek bementek, senki sem volt otthon. A látvány hátborzongató volt.

Mindenhol halomban álltak a csontok és a töméntelen sok szőrcsomó. A kenneleket, ami a kutyák fekhelye is volt, az állatok ürüléke és földi maradványai borították – emlékezett vissza Katalin.

Öt, borzalmas állapotban lévő kutyát kiszabadítottunk és azonnal az állatorvosainkhoz vittük. Nemhogy ételük nem volt a ketrecükben, de kettőnek még fény sem jutott be a zárkájába. A szaporítótelep udvarán egész kutyatetem-maradványok is hevertek szétszórva. De a legelképesztőbb, hogy találtunk egy helyiséget, ahol egy hatalmas daráló volt, s mellette fehér szőrcsomók hevertek mindenhol – mondta Katalin.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított nyomozást.