hirdetés

Újabb fordulat a Fradinál. Módosítja szurkolói kódexét az FTC – jelentette be Kubatov Gábor, a klub elnöke és a Fidesz pártigazgatója a drukkerekkel folytatott egyeztetés után, amely a Groupama Arénában történt. Míg a szurkolók a lelátón, addig a vezetés a gyepen, a játéktéren volt. Kell is a barátkozás, hisz milyen szép volna, ha újra mindenki, ultrák, kicsik, nagyok együtt buzdítanák a Bajnokok Ligájában a zöld-fehér gárdát, mint anno 1996-ban. Ehhez azonban a vezetésnek is engednie kell. Ha Kubatov eltörli a vénaszkennert, már pedig erre minden adott, akkor az ultrák vakon hisznek majd a Fidesz pártigazgatójának, és mennybe mehet náluk.  

kubatov-fradi szurkolói egyeztetés

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége a korábbi egyeztetéseken felajánlotta a szurkolói csoportoknak, hogy többet is teljesít az általuk kért pontokból, például összefésüli a meglévő kódexet a drukkerek javaslataival.

A csütörtökön esti ankéton a klubvezető emlékeztetett rá, a tárgyalásokon és az internetes szurkolói oldalakon felvetődött annak igénye, hogy a szimpatizánsok javaslattal élhessenek például arra vonatkozóan, pontosan milyen cselekedetekért milyen időtartamra szóló kitiltások járnak.

A klub mostantól a szurkoloikodex@fradi.hu e-mail-címen várja az indítványokat, amelyekben a szurkolóknak meg kell indokolniuk, mely részeken milyen szövegszerű változtatásokat tennének.

Hozzátette: a klub vállalja, hogy a befogadott javaslatokkal kiegészített szurkolói kódexet legkésőbb a következő labdarúgó-bajnoki szezon előtt nyilvánosságra hozza.

A beléptetéssel kapcsolatban az elnök egy szurkolói felvetésre úgy reagált: sokat javult a biztonsági szolgálat megítélése, de a világ minden stadionjában megszokott testi motozás az FTC-nél sem szüntethető meg. Kubatov a legfrissebb adatokat ismertetve elmondta, hogy a Ferencvárosnak immár 81 200 szimpatizánsa váltotta ki a szurkolói kártyát, ám az elmúlt két év során egyetlen személyiségi jogi probléma sem vetődött fel ezzel összefüggésben.

Tavaly feleannyi, idén pedig tizedannyi büntetést kellett fizetnünk, mint a vénaszkenner előtti időkben – érvelt a vénalenyomatos beléptetőrendszer mellett a klubvezető, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának szankcióira utalt.

Kubatov Gábor fenntartotta korábbi bejelentését, miszerint, ha a következő két bajnoki szezonban nem történik botrány a stadionban és annak környékén, akkor a 2018/19-es bajnokságtól opcionálissá teszi a vénalenyomat megadásához kötött beléptetést. Kubatov emlékeztetett rá, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság közelmúltbeli döntése értelmében nem diszkriminatív a Groupama Arénában a szurkolók ellenőrzésére használt vénaszkenner. Azonban ez az alapkérdése az ultrák bejövetelének. Így akár azt is mondhatná a Fidesz pártigazgatója, alelnöke és a Fradi elnöke, Kubatov Gábor, hogy kérem szépen, rendben van. Töröljük el a vénaszkennert, de az első balhé után visszaállítjuk.  Ezzel nemhogy csökkenne az elnök tekintélye, hanem a mennyekbe emelkedne. Ráadásul, akinek ez sem lenne elég, azzal már nem is kell foglalkozni. Az azonban biztos, hogy az ultrák innentől kezdve vakon megbíznának a Fradi elnökében, és tűzbe is mennének érte.

(Fotó: MTI)