hirdetés

Napjaink méltán népszerű kézműves tevékenysége a gyémántszemes kirakózás, más néven gyémántfestés vagy gyémántszemes képek készítése. Nem hiába lett minden korosztály egyre közkedveltebb kikapcsolódási programja, mivel könnyen elsajátítható, egyszerűen, a gyakorlottabbaknak már gyorsabban végezhető, és a végeredmény pedig csodálatos.

 

Mit takar a gyémántszemes kirakózás?

Ezt a kreatív technikát úgy kell elképzelni, hogy adott rengeteg különböző színű csillogó kövecske, amelyek természetesen színek szerint csoportosítva vannak, majd ezeket a köveket kell elhelyezni egy előre megrajzolt festményen, számok szerint.

A technika onnan kapta a nevét, hogy ezek a csillogó kövek apró gyémántszemekre hasonlítanak. Ráadásul különböző formákban léteznek, mint a csiszolt gyémántok. A gyémántszemeket egy kirakóceruza segítségével kell a képre illeszteni. A végeredményt befolyásolja, hogy milyen típusú képet választunk. Egy kevesebb színből álló alkotás nem fog olyan átütő benyomást eredményezni, mint egy sokszínű remekmű.

Vannak olyan festmények, amelyek egy részét kell csak a gyémántszemekkel befedni, a többi fedetlen marad. Ezek a típusú kirakók inkább a kezdők és a gyermekek számára javasoltak. Ugyanakkor hiába könnyebb az elkészítésük, mivel nem az egész képet takarják a csillogó kövecskék, nagyon érdekes hatást keltenek.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház gyémántszemkirakói számtalan témában tárnak elénk varázslatos világokat. Jelenleg 13 terület alkotásából tudsz válogatni kedved szerint. Amennyiben nem találsz az ízlésednek, érdeklődési körödnek megfelelő képet, nyugodtan keresd a cég munkatársait, biztosan fognak segíteni.

Mitől lesz a gyémántfestés családi program?

Egy gyermek alapvetően kíváncsi. Ha látja, hogy mi egy gyönyörű tájképet vagy állatos festményt rakunk ki apró, csillámló kövekkel, egészen biztosan elkezdi fúrni a kíváncsiság az oldalát, hogy mi is az, amit csinálunk.

Először csak nézegeti, majd valószínűleg ő is részt akar venni a folyamatban. Érdemes először egy nagyobb kép kisebb vagy könnyebb részletét rábízni, így hamar sikerélményben lesz része, és később már önállóan tud saját képeket megalkotni.

A gyémántfestés minden korosztálynak kitűnő szórakozást nyújthat. Mint minden kézműves elfoglaltság, a gyémántszemes kirakózás is segít ellazulni, a fáradt napok után kikapcsolódni. Az ilyen meditatív jellegű tevékenységek közben fel tudunk töltődni. Ha együtt végezzük a boldogságot nyújtó programot, akkor nagyszerű családi, összekovácsoló pillanatok részesei lehetünk.

Változatos témák a család minden tagjának

Az Alkoss Otthon kreatív áruház témái nagyon sokféle érdeklődési területet lefednek. Ha te inkább a természet, állatok iránt érzékeny ember vagy, akkor nézd meg a tájképes, állatos, virágos kategóriákat. A gyerekek a mesés, filmes képeket is szokták szeretni. Ha elvont figura vagy, akkor nézd meg a híres festők, az absztrakt és az egyéb kategóriákat. Biztos fogsz találni kedvedre valót!