hirdetés

Eldőlt. Tiltott a székely zászló a polgármesteri hivatalban. A Kovászna Megyei Törvényszék ítéletével arra kötelezi Kovászna megye tanácsát, hogy távolítsa el a székely zászlót a gyűlésteremből.
szekely-zaszlo-ugyA törvényszék helyet adott a Kovászna megyei prefektúra keresetének, amely közigazgatási bíróságon támadta meg a Kovászna Megyei Tanács határozatát, amely a Magyar Polgári Párttól elfogadott egy székely zászlót és azt kitűzte a gyűlésterembe.

Az intézmény honlapján közzétett ítélet szerint a Kovászna Megyei Törvényszék ‘megsemmisíti a Kovászna Megyei Tanács határozatát az adomány elfogadásáról, megsemmisíti az adományozó levelet, (…) és arra kötelezi a megyei tanács elnökét, hogy távolítsa el a nagy gyűlésteremből Székelyföld kék-arany zászlóját’. Az ítélet ellen 15 napos határidővel lehet fellebbezni.

A hivatalosan el nem ismert zászlókat, amilyen a székely zászló is, nem lehet közintézményekre, sem ezek irodáiba kitűzni, amit több vonatkozó jogerős ítélet is igazol – nyilatkozta néhány hónappal ezelőtt az AGERPRES hírügynökségnek Sebastian Cucu prefektus.

A székely zászlót februárban adományozta a megyei tanácsnak a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke. Kulcsár-Terza József többször is felháborítónak nevezte a prefektúra tiltását, és értetlenségét fejtette ki amiatt, hogy a magyar közösséget jelképező székely zászló nem kaphat helyet Románia és az Európai Unió zászlója mellett.

(Forrás: Agerpres)