hirdetés

A Somogy megyei Hajmáson megválasztották Zselicvölgye legszebbjét. Tünci túlsúlyával hengerelte le a zsűrit, köztük egy fitneszedzővel, akinek szintén a versenyző mázsái nyerték el tetszését. Ez nem április elsejei tréfa, valóban megtörtént.

Valószínű nem a világbéke volt a pontozottak legnagyobb kívánsága, hanem hogy minél később legyen részük disznótorban, ugyanis országos sertésszépségversenyt tartottak Hajmáson. Maga a kiválasztás is otthonos körülmények között zajlott, egy takaros disznóólban. A malackák felvonulása is királyi volt, még egy vörös szőnyeget is terítettek alájuk.

A zsűri három tagja Bíró Ramóna, a Balaton régió 2014-es borkirálynője, Májer Krisztián fitneszedző és Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm igazgatója volt, szigorúan pontozták az állatokat.

A Zselicvölgy Szabadidőfarm szervezte meg a rendhagyó eseményt, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire.

Sólyom Attila lett végül a szépségverseny legbüszkébb gazdája, akinek több indulója közül végül Tünci nevű sertése nyerte el az első helyet, aki nemcsak szépségével, teljesítményével is bizonyított, ugyanis tulajdonosát 4 éves koráig 24 kismalaccal örvendeztette meg. A királyi sertés koronát és szalagot is kapott a cím mellé.

 

(Esti Újság – MTI/fotó:MTI)