hirdetés

Korizz a feszes popsiért
2015-01-17 17:07

Aki nyáron magabiztosan szeretne mutatkozni a strandon jobb, ha már most elkezd tudatosan dolgozni áhított alakján, izomzatán.  Sokak szerint a korcsolyázás azoknak ajánlott, akik sportos lábakat, farizmot, és jobb egyensúlyérzéket szeretnének.

 kori2

Korcsolyázás során leginkább az alsó testrészeink izomcsoportjait, valamint a has- és hátizmainkat használjuk. Egy kezdő korcsolyázó már egy alkalom után, minden használatban lévő izomzatát érzi, ami szükséges az egyensúlyozáshoz. Nagyon látványos eredményt lehet elérni az alsó és felső lábszárainkon, valamint a farizomnál is – mondta Turi Petra a Jégterasz oktatója.

 

A teljesen kezdőknek az egy lábon egyensúlyozást ajánlják, de a guggolás is az alap feladatok közé tartozik, ráadásul nagyon jó farizom formáló gyakorlat, valamint segít leküzdeni a narancsbőrt. Aki magabiztos a jégen, az kipróbálhatja az ágyút is (guggolás előre nyújtott lábbal), de a haladók csúszhatnak koszorúzva is (hátul szorosan, feszesen keresztbe tett lábbakkal), így megdolgoztatva a comb és farizmot. A kitartó és rendszeres korcsolyázással tökéletes formás lábakat és feneket lehet faragni, és ehhez heti 4-5 alkalom szükséges.

Mint minden sportnak, a korcsolyázásnak is alapfeltétele a bemelegítés, a sérülések elkerülése érdekében.  A bemelegítést érdemes fentről lefelé haladva végezni. Végezzünk nyakkörzést, vállkörzést, malomkörzést, törzsdöntést, és alaposan mozgassuk át a térdet, bokát is. Jégre lépés előtt a guggolás valamint az egy lábon állás-egyensúlyozás nagyon sokat segíthet a jégen, továbbá soha ne nyújtott lábbal, hanem hajlított térddel korcsolyázzunk.

 

  • Egy lábon állás és egyensúlyozás: a lengő lábunkat szorosan térd alá, az álló lábunkhoz zárjuk. Tartsuk egyenesen a testünket, ebben a kezünk oldaltartása is segítséget nyújt.
  • Guggolás: A feneket hátra engedjük, a lábat párhuzamosan vállszélességbe tartjuk, majd térdünket behajlítva guggolunk. Fontos, hogy a térdünk ne menjen a lábfejünk elé.
  • Koszorúzás előre (keresztbe tett lábakkal): Jobb lábunkat keresztbe tesszük szűken a bal előtt, majd testsúlyunkat teljesen áthelyezzük a jobb lábunkra. A hátsó lengő lábunkat szorosan és feszesen keresztbe tartjuk a levegőbe.

( Esti Újság – Bellacafe.hu )

Fotó: siofok.varosom.hu