hirdetés

Könnyezik a szentet ábrázoló kép. A hívek egy hete vették észre a furcsa foltot a kárpátaljai templom Szűz Máriát és a kisdedet ábrázoló képén. A gyülekezet kezdetben beázásra gyanakodott, ám a nedvesség a száraz idő beálltával sem múlt el a Máriát ábrázoló alak szeme alól.

szűz mária

Az Ungvár szomszédságában fekvő településen egyre többen jelennek meg, hogy megcsodálják a könnyező képet, ami, ha igaz csoda  – írja a UA-Reporter.

Azóta hívek százai látogatják a templomunkat, Szűz Mária áldását kérve, s könyörögve, hogy szabadítsa meg őket mindennapi gondjaiktól – mondja Emerih Krickij, Szerednye polgármestere.

A szentképet, ami a máriapócsi Szűz Mária kép másolata, Bacskai József ungvári magyar főkonzul adományozta Dobó István szülőfaluja templomának, a híres egri várkapitánynak szentelt dombormű 2013. évi felavatása alkalmából.

Máriapócson két ikon három különböző időpontban könnyezett. Az első 1696. november 4-én történt. A püspök jegyzőkönyvezte az eseményt, és nemcsak görög katolikusok írták alá, hanem protestánsok is. Másolatok készültek róla, és egyet megkapott Máriapócs is. Míg a Bécsbe vitt ikon többé nem, a másolat viszont újra könnyezett Máriapócson, 1705. augusztus 1-jén, 2-án és 5-én is. Legutóbb 1905. december 3-án kezdett könnyezni, és december 19-ig folyamatosan könnyezett, majd még két napot december 30-án és 31-én.

(Forrás: Szon.hu)