hirdetés

A Parlamentben hirdették ki a 2014-es év “Magyarország Cukormentes Tortája” cím nyertesét, a Nándori Cukrászda Csokis kalandja kapta az elismerést.

CsokisKaland_torta

A „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével összefogva. Az édességet először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség. Az ünnepélyes tortaszeletelés augusztus 19-én, 10 órától a Clark Ádám téren felállított színpadon lesz, közvetlenül az eredményhirdetés után. Ezt követően az ország legtöbb cukrászdájában árusítják majd a díjnyertes tortaszeleteket,  receptje az Egy Csepp Figyelem alapítvány honlapján is elérhető lesz.

CsokisKaland_tortaszelet

A “Csokis kaland” harmóniáját a könnyű csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggyből készült öntet finoman ellenpontoz.  Ezt egészíti ki a hazai dió és a mandula, a vékony marcipánréteg pedig eleganciát kölcsönöz a tortának, mely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre. Nincs benne hozzáadott cukor és fehér liszt, egy szelet 254 kalóriát (kcal) és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ez utóbbi kevesebb mint fele egy hagyományos csokoládétorta értékének. A számítást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége készítette, a kész torta elemzését a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.