hirdetés

Ittasan de gyalogosan kidöntött egy közlekedési táblát és most vádlott lett emiatt egy 17 éves fiú. Veszélyeztette a közlekedést. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a 17 éves fiatal ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmény miatt emelt vádat.
kidöntött táblaA vádirat szerint a 17 éves vádlott 2017. július 8-án az esti órákban barátaival szórakozott és italozott, majd hajnali 2 óra körül hazafelé indult.

A részeg fiatal az egyik útkereszteződésben hirtelen ötlettől vezérelve megragadta és kézzel a földre döntötte az ott elhelyezett két közlekedési táblát tartó oszlopot. A kidöntött oszlop a közút egyik forgalmi sávját részben elfoglalta.
Röviddel ezt követően arra haladt egy személygépkocsi.

A jármű vezetője az útra döntött jelzőtáblákat csak úgy tudta kikerülni, hogy áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba.
A vádlott közben tovább gyalogolt a település utcáin, majd a polgármesteri hivatal épületénél belekapaszkodott az ablakpárkányra helyezett virágládába és azt is a földre rántotta.

 

A vádlott a közlekedési táblák kidöntésével a közúton akadályt létesített, ezzel az úttesten és a kerékpárúton haladó járművek vezetőinek és utasainak az életét és testi épségét veszélyeztette.
A fiatalkorú a virágláda lerántásával olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A vádlott cselekményével kárt nem okozott, a helyszínre érkező rendőrjárőrök az oszlopot visszaállították eredeti állapotába, a virágládát pedig visszatették a polgármesteri hivatal ablakába.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában próbára bocsátásra tett indítványt azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.