hirdetés

Vádat emelhetnek a felelőtlen hőlégballonos ellen. A hőlégballon kötelei elszakadtak, a ballon kigyulladt, a kosár pedig három emberrel együtt egy parkoló autóra esett Lipóton. Egy utas súlyos sérülést szenvedett, nem volt jó buli.

hőlégbalon baleset

Egy 62 éves öttevényi férfi irányította azt a hőlégballont, amelyik balesetet szenvedett még tavaly júliusban Lipóton. A ballon kötelekkel két autóhoz volt kikötve, a kosarában pedig három ember ült. A fura légballonozók 20-30 méter magasságba emelkedtek, de egy erősebb szélfuvallat simán elsodorta a ballont. A rögzítőkötelek, amelyek autókhoz voltak kikötve, megfeszültek és elszakadtak, a ballon pedig 2-3 méter magasságban egy futballpálya felé kezdett sodródni.

A hőlégballon kosara egy parkoló autóra zuhant, majd a földre esett, a pálya kerítése állította meg csak. A ballon viszont a kerítés feletti magasfeszültségű vezetékbe beakadt, a vezetéket leszakította és elszakadt a kosárrésztől. Egy része kigyulladt, miközben továbbsodródott a levegőben, és egy szántóföldbe csapódott. Közben a leszakadó magasfeszültségű vezeték egy parkoló autóra esett. A balesetben a kosárban utazók közül egy ember súlyosan megsérült.

A 62 éves férfit, a ballonost légi közlekedés veszélyeztetése miatt vonhatják majd felelősségre. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az öttevényi lakossal szemben – súlyos testi sértés okozásával – gondatlanságból elkövetett légiközlekedés-veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, és iratokat a napokban a járási ügyészségnek megküldte.