hirdetés

Annak megértése, hogy mi a legjobb táplálék egy kölyökkutya etetésére, fontos szerepet játszik abban, hogy boldog legyen, és egészségesen cseperedjen fel. A kiskutyának szüksége van a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő egyensúlyára ahhoz, hogy segítse a mentális és fizikai fejlődését.

 

Orijen Puppy kutyatápok előnyei

Az Albertában gyártott kiskutyáknak ideális Orijen kutyatáp például csak regionálisan elérhető összetevőket tartalmaz, és a magas fehérje-szénhidrát arányának köszönhetően ez az eledel mindenki számára vonzó lesz, aki gabonamentes kölyökkutya eleséget keres.

Egyébként az Acana márkájú kutyaeledeleket is az anyavállalat, a Champion Petfoods készíti, beleértve az Acana Puppy-t és a Juniort is, ugyanazon összetevők felhasználásával, de eltérő mennyiségben. A cég “biologically appropriate”-nek nevezi a tápjaikat, és ezt a kifejezést az élelmiszerek egy osztályaként határozza meg, amely tükrözi azokat a húsban és fehérjében gazdag eledeleket, amelyek fogyasztásához a kutyák és macskák biológiailag alkalmazkodtak.

Az ebben az eledelben található szénhidrátok közé tartozik a vörös és zöld lencse, illetve a csicseriborsó, mindkettő alacsony glikémiás szénhidrát. Ezek pedig igazán előnyösek, mivel csökkentik a vércukorszint kiugrását, és megakadályozzák a fokozott zsírraktározást. Ez különösen fontos, ha kutyád hajlamos az elhízásra vagy a cukorbetegségre.

Orijen Puppy

A kistestű kölyökkutyák számára ajánlott Orijen Puppy receptje öt prémium összetevőt tartalmaz, beleértve a csirkét, pulykát, pulyka belet, lepényhalat és egész makrélát, amelyeket pontosan a növekvő szemfogak igényeire terveztek.

Magasabb, 20%-os zsírtartalommal és 6%-kal magasabb rosttartalommal rendelkezik, mint az eredeti recept, így jó választás aktív ebek számára.

Orijen Puppy Large

Egy másik recept fiatal kutyáknak, de ezt ezúttal olyan nagytestű kölyökkutyáknak ajánljuk, mint a golden retriever, a szibériai husky és az american bully.

A zsírtartalma pár százalékkal alacsonyabb az Orijen Puppy-énál, ami főként azért előnyös, mert így segít szabályozni a nagytestű kölykök növekedését és súlyát, ami kritikus fontosságú a csontok és ízületek fejlődéséhez.

Hogyan álljatok át egy új eleségre?

Fontos, hogy ne változtass a kutyád táplálékán, amikor először kerül hozzád. A költözés nagyon megterhelő egy kölyökkutya számára, és hatással lehet az emésztőrendszerére. Abban az esetben viszont, ha a megszokott étrenden tartják őket, akkor csökken a gyomorpanaszok vagy a hasmenés esélye.

Ha már készen áll az új eleségre, a legjobb, ha az átállást apránként, tizennégy napon keresztül teszed meg. Szeretnénk megjegyezni, hogy ez főként egy másik ízesítésre vonatkozik az Orijen márka kínálatában.

Megéri az Orijen kutyaeledel a pénzt?

Szerintünk igen. Azok számára, akik kiváló minőségű összetevőkből előállított, gabonamentes eledeleket keresnek a kis kutyusok számára, és hajlandóak fizetni is érte, az Orijen márka garantáltan az elsőszámú választásuk között fog szerepelni.