hirdetés

Már a látogatók is megnézhetik a győri állatkert fehér kistigriseit. A négy kölyköt pénteken eresztették össze apjukkal, aki először megszeppenve nézte őket, de gyorsan elfogadta, hogy ezután meg kell osztania velük lakhelyét. Anyjuk, Jázmin is kitűnő szülőnek bizonyult eddig. A három nőstény és a hím kölyök két hónapja született.

győr tigrincs-krizsán csaba, mti

A győri állatkertbe 2012-ben érkezett Raul, a hímtigrist, és tavaly januárban Jázmin, a nőstény. Jázmin idén januárban három kölyköt szült, de tapasztalatlansága miatt nem tudta őket gondozni. Egy kölyök akkor elpusztult, a másik kettőt az állatkert egyik gondozója, Uthy Piroska vette magához és otthon nevelte őket egy ideig. A több mint féléves kölykök azóta egy külföldi állatkertbe kerültek.

Jázmin rosszul viselte az egyedüllétet, ezért az első ellés után nem sokkal ismét összeeresztették Raullal. Jázmin a második szülés után már “kitűnő anyának bizonyult”, a kölykök hathetesen körülbelül másfél kilogrammot nyomnak és napról napra erősödnek. A fehér tigris a bengáli tigrisnek egy színváltozata, természetben ritkán fordul elő. Jellemzően egész testüket krémes fehér szőrzet borítja, a csíkok szürkésfeketék vagy csokoládébarnák. Szemük színe világoskék, orruk rózsaszín.

(Fotó:MTI )