hirdetés

Rengeteg munkával, költséggel és stresszel jár a költözés akkor is, ha csak a szomszéd háztömbbe vagy kerületbe költözöl, nem beszélve arról, ha ennél jóval távolabbi az új célpont. Ebben szerepet játszik az is, hogy kis távolság esetén könnyen megoldható a többszöri fordulás a holmival, de minél több kilométer van a két helyszín között, annál kevésbé éri meg többet fordulni.

 

Ez a helyzet viszont mérhetetlenül nagyobb stresszt okoz, hiszen az lenne a legjobb, ha elsőre sikerülne problémamentesen mindent átköltöztetni, de gyakorlat nélkül sajnos erre igen csekély az esély.

A szelektálás elengedhetetlen

Messzire költöztetni az ingóságokat nemcsak idő-, hanem költségigényes feladat is. Ugyanakkor mindkettőből lefaraghatsz, ha csomagolás előtt szelektálsz. Minden helyiségben oszd három részre az ott található holmit, vagyis legyen egy kupac annak, ami mindenképpen megy veled, egy kupac annak, aminek szemétben a helye, és egy kupac annak, ami eladható vagy elajándékozható. A kidobandó holmit egyértelműen kukázd, és az eladhatótól/elajándékozhatótól is igyekezz minél hamarabb megszabadulni.

A megfelelő csomagolás védi a tárgyakat a sérülésektől

A csomagolóanyagokat ne felejtsd el időben beszerezni, hiszen ezekkel biztosíthatod, hogy a holmid sérülésmentesen foglalhassa el a helyét az új otthonodban. Ehhez többnyire elég néhány strapabíró kartondoboz, újságpapír és ragasztószalag, de buborékfóliát sem árt beszerezni a kényesebb tárgyaknak.

Az egyes dobozokat úgy pakold meg, hogy könnyen felemelhetőek legyenek, és mindig írd az éppen elkészült doboz oldalára, hogy mi van benne, vagy melyik helyiségbe való holmit tartalmaz.

Csináld magad költözés vagy költöztető cég

A 3,5 tonnás furgonok B-kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek, így felmerülhet a kérdés, hogy nem jobb-e bérelni egy ilyen furgont, és barátokkal vagy családtagokkal megoldani a költözködést. Sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy a hozzátartozóik lelkesen felajánlják a segítségüket, azonban egy dologgal nem tudnak sajnos szolgálni, ez pedig a tapasztalat a költözködésben.

Ha nem félted a bútorokat és a többi ingóságodat a sérülésektől, akkor akár jól is elsülhet a dolog, azonban ha több értékes bútorod vagy tárgyad van, javasolt költöztető cég megbízását fontolóra venni.

Egy megbízható és profi költöztető cég ugyanis nem csupán az egyik helyről a másikra szállítja a holmidat, hanem gondoskodik a megfelelő csomagolásról is, ezáltal pedig a sérülések kockázata minimálisra csökkenthető. Nem beszélve arról, hogy az amatőr segítők nem csak az ingóságokban okozhatnak kárt véletlenül, hanem a lakásban szintén történhetnek meglepetések (pl. levert fal, összekarcolt padló).

Ha nem szereted a kockázatokat, és inkább költöztető cégre bíznád a holmid átszállítását, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu csapatával, biztosan nem fogod megbánni!