hirdetés

Rengeteg kobra szökött meg, így nagyszabású keresőakció indult a kelet-kínai Nankingban. A kölyökkobrák, hogy miként szöktek meg a farmról, nem tudni. A kígyótelep vezetőit már felelősségre vonták, hogy miként, arról nem érkezett hír. 
kobraMég augusztus végén 200 fiatal, mintegy 20 centiméteres monoklis kobra szabadult ki egy helyi kígyófarmról. Bár a mérges kígyók többségét sikerült begyűjteni, 50 kiskobrának nyoma veszett.
A hatóságok csak hétfőn értesültek az incidensről, miután egy helyi lakos kígyót talált az otthonában. A hatóságok azonnal ellenszérumot, egészségügyi személyzetet és mentőautókat küldtek a térségbe, kedden pedig megkezdték a kutatást a kobrák után a kígyófarm körüli öt kilométeres sugarú körben. Eközben aktivisták tájékoztatják a lakosságot a veszélyről.

Az elővigyázatossági intézkedéseket annak ellenére megtették, hogy a kifejletlen kobrák mérge nem olyan veszélyes, mint a felnőtt példányoké.

A folyóparti állatfarm engedély nélkül vásárolt kobratojásokat augusztus elején a déli Kuangtung tartományból, a tojásokból kikelt 1820 kiskobra közül 1500 maradt életben.

A kígyófarmot bezárták, a felelősöket megbüntetik – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.