hirdetés

Megtette a neves magyar világhírű rendező azt amit senki sem mert. Tarr Béla őszintén tabuk nélkül leírta, hogy L. Petra A Célpont ex operatőre szégyent hozott a szakmánkra, az egész magyar mozgóképes társadalomra és országunkra. Nincs helye közöttünk. A Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke a szövetség nevében fogalmazta meg álláspontját.

lászló petra n1tv

Rövid közleményt adott ki hétfőn Tarr Béla, a Sátántangó, A torinói ló és egyéb filmek világhírű rendezője. A Magyar Filmművészek Szövetségének Elnöksége mélyen elítéli L. Petrát. Tettére nincs magyarázat és bocsánat – írta Tarr Béla, elnök.

A filmművészek a közlemény szerint arra esküdtek fel, hogy kamerájukat az élet emberségesebbé tételére használják fel és az emberi méltóságot védelmezzék.  L. Petra szégyent hozott a szakmánkra, az egész magyar mozgóképes társadalomra és országunkra. Nincs helye közöttünk- fogalmazta meg a világhírű rendező és elnök.

Mint arról beszámoltunk, múlt kedden a röszkei gyűjtőpont közelében L. Petra, a Célpont ma már a Jobbik közeli N1 TV operatőre elöbb elgáncsolt egy gyermekét a kezében tartó szír férfit, majd belerúgott aligha félreérthető módon egy rohanó, menekülő kislányba. Azaz rendőrré avatta magát úgy tűnik L.Petra.  Mindezt szerencsére a német RTL stábja felvette és az AFP fotósai is rögzítették.  A televízió főszerkesztője, Kisberk Szabolcs azonnal kirúgta. L. Petra tette, amelyet számos kamera rögzített, képanyagokkal együtt pillanatok alatt bejárta a világsajtót. L. Petra a Magyar Nemzeten keresztül ugyan bocsánatot kért , és azt írta, megijedt a felé rohanó menekültektől. Rendőrségi eljárás is indult a nő ellen.