hirdetés

Hamar kimúlt a napokban újranyitott pécsi állatkert két zebracápájának egyike. A látogatók a csodás állatot így bizony nem sokáig láthatták. Egyelőre nem tudni, hogy az egzotikus cápa mi miatt pusztult el. Az állami milliárdokból, amit a magyar bajnok exralis Benik épített egyedül, a barna maci hiányzik, és egy panda.

zebra cápa pécs-pécsma

A Bama.hu kereste fel az új pécsi állatkeret, hogy mi történt a csodás zebracápa egyikével, mert már a hétvégén sem lehetett látni. A válasz az volt, hogy a zebracápa a hétvégén elpusztult, a történtek vizsgálata folyamatban van.

A pécsi polgármesteri kabinetirodán kiderült, hogy a mostani vezetőt, Szatyor Miklóst hamarosan leváltják. Az állatkert ügyvezetőjének megbízatása május 31-én ugyanis lejár, és a Páva Zsolt polgármesterrel való egyeztetéseken előzetes megállapodás született arról, hogy a társaságnál fennálló határozatlan idejű munkaviszonyát is megszüntetik közös megegyezéssel, ugyanezen időponttal.

Az állatkert élére ideiglenesen Borbás Károly érkezik majd a Biokom NKft.-től, aki különdíjazás nélkül látja majd el feladatait december végéig. A társaságnak később új vezetője lesz – jelezték.