hirdetés

A bécsi állatkert egy hónapos pandaikreiről most derült ki, hogy milyen neműek. Az egyik panda bébi hím, a másik pedig nőstény. Nagy az öröm Schönbrunnban, mivel hosszú évek után most született először lány panda az ottani állatkertben.

panda bébikA felvételeken immár egészen egyértelműen látható, hogy egy fiú és egy lány pandáról van szó. Három hím kispanda után nagyon örülünk, hogy végre egy nőstény is született –mondta Dagmar Schratter, a Schönbrunni Állatkert igazgatója.

A bécsi állatkertben korábban háromszor volt pandaszaporulat, és Jang Jang mindannyiszor hím pandabébit hozott világra. A Bécsben született pandák már mind Kínában vannak, mert a külföldön világra jött kispandák is Peking tulajdonát képezik.

Az egy hónapja 100 gramm súllyal és 10 centiméteresen világra jött bécsi pandaikrek időközben egykilósak és 35 centiméteresek lettek. Az állatgondozók szerint jól fejlődnek, nagy „tejpocakjuk” van, egyre szőrösebbek, és anyjuknak már nem kell napi 24 órában melegítenie őket, rövidebb ideig egyedül is jól elvannak a bambuszfészekben, az elletőbokszban.

A kicsiket egyelőre még az állatgondozók is csak a webkamerán keresztül látják, nemüket testfelépítésük és viselkedésük alapján állapították meg.

Az újszülött óriáspandák esetében az első 100 nap kritikus, ezért a kínai hagyománynak megfelelően csak ennek elteltével adnak nevet a jövevényeknek. Bécsben a kínai partnerekkel egyeztetve döntenek a névadásról.