hirdetés

Tárlatot kapott Orbán Viktor tanácsadója. Habony Árpád azonban valószínűleg nem kölcsönözné ki ezeket a képeket, amelyekből rögtönzött Habony Árpád-kiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeum elkerített bejárata előtt. Az Árpi, a hónap tárlatvezetője –ironikus felirat magyarázza az Ifjú Demokraták napokban megnyitott kiállítását.

IDF-Habony kiállítás

A Szépművészeti Múzeum bejáratánál rögtönzött tárlat arra emlékeztet, hogy a múzeum 2013-ban tíz barokk festményt rendkívül alacsony áron, darabonként 15 ezer forintért adott bérbe, engedély nélkül. A képek állítólag hónapokon át függtek a kormányzati tanácsadó volt anyósának Szerb utca 9. szám alatti lakásában. Ez az a lakás, ami Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester is birtokolt.

A képeket Jáksó László cége, a Brand Lab Tanácsadó Kft. kölcsönözte ki három hónapra a múzeumtól, a Marslakók című filmsorozat forgatásához. A céget egyébként Habony Árpád testvérétől vásárolta meg a producerszerű tévés személy, aki eddig egyetlenegy nézett műsort sem tudott készíteni. A nézettség minimum 1 millió fő/adás lenne – a szerk.

Az Ifjú Demokraták kiállításukkal felölelik a miniszterelnöki tanácsadó pályafutásának érdekesebb momentumait: gyermekrajz emlékeztet Habony ibizai kiruccanására, a 2006-os közlekedési konfliktusára, ami után garázdaság miatt ítélték el, de ironikus kép született Semjén Zsoltról és Hegedűs Zsuzsáról is. Oldalukokon a szervezők el viccelődnek azzal is, hogy az alkotók instant Magyar Művészeti Akadémia-tagságot sőt, Kerényi Imre-díjat érdemelnének munkáik után.

Nem az Ifjú Demokraták az elsők, akit megihletett Habony Árpád személyisége: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Habony-szimulátort is fejlesztett, Gucci táskás karakterünkkel a játékban a szociális megszorítás ellen tüntetőket kerülgethetjük.