hirdetés

Kezdődik a pulit vasvillával meggyilkoló mérnök és nejének másodfokú pere. A tiszaszigeti eb gyilkosságért a két vádlott első fokon felfüggesztett büntetést kapott.

 

puliAz eset 2016 márciusában történt, amikor is a vádlottak mellett élő két pulikutya átszökött a birkák számára elkerített részbe. A férj, aki egyébként növénytermesztési mérnök, mikor észrevette, úgy döntött, elkergeti a két ebet, ezért magához vett egy 1-1,5 méter hosszúságú cseréplécet és az egyik kutyát sarokba szorítva ütlegelni kezdte. Az ütések olyan erősek voltak, hogy a cserépléc eltört. Ekkor történt, hogy a feleség úgy döntött, hogy még nem büntették meg az állatot eléggé, így elszaladt a vasvilláért, amit a férjének adott. A férfi pedig egyszerűen leszúrta a védekezésképtelen pulit. A másik kutyus, Bogáncs, könnyebb sérülésekkel úszta meg a történteket.

Az elsőfokú tárgyaláson a vádlottak azzal védekeztek, hogy a a kutyák már többször is megtámadták a birkákat. Az esetről még 2016-ban egy másik szomszéd a következőket mondta a tárgyaláson:

A kert végében cigiztem – magyarázta a másik szomszéd, hogy miért követte végig az eseményeket.

Amikor leszúrta vasvillával, azt nem bírtam nézni, elfordultam. Hallottam, hogy vonyít a kutya – idézte fel a nő, aki azt is elmesélte, hogy a pulik hozzájuk is többször átszöktek, de két kisgyermekét sosem bántották. Azt a fiatal nő nem látta, hogy rátámadták volna az ebek a férfira. Kiderült, sem a birkáknak, sem a férfinak nem esett baja.

Első fokon a férj 8, a feleség bűnsegédkezésért 6 hónap, mindkét vádlott végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélték. A szegedi törvényszéken december 19-én kezdődik másodfokú tárgyalás.