hirdetés

Egyelőre úgy tűnik, valaki nagyon azt akarja, hogy a Fideszhez közel álló Tarsoly Csaba bróker megússza a felelősségre vonást és azt, hogy emberek ezreit csapott be, s tüntette el a pénzüket. Így akár már május 31-én megszüntethetik a Quaestor-ügyben indult eljárást, a bíróság ugyanis nem elégedett az ügyészség által benyújtott, 1548 oldalas vádirattal. Az adatok között komoly káosz van állítólag, a vádhatóság nem jelölte meg, hogy melyik bizonyíték melyik bizonyítandó bűncselekményhez kapcsolódik. Így vannak fotók, és zenei fájlok is a vádiratban. Ha az ügyészség nem pótolja a hiányosságokat, Tarsoly Csaba meg is úszhatja a felelősségre vonást. Márpedig az ügyészég, úgy tűnik, nem akarja teljesíteni a bíróság kérését.

 tarsolyA Fővárosi Törvényszék szerint hiányosan küldte át a Quaestor-ügy vádiratát a Fővárosi Főügyészség. Minderről pedig mintegy harmincoldalas hibalistát is küldtek a vádhatóságnak. A Quaestor-ügy és Tarsoly Csaba sorsa így legfőképp azon múlhat, hogy az ügyészség május 31-ig pótolja-e a hiányosságokat vagy sem, netán tovább makacskodik, vagy megoldja a problémát. Amennyiben elmaradna a bírósági tárgyalás, úgy nagy bizonyossággal a vádhatóság vezetői komoly retorzióra számíthatnak.

Az ügyészség már előre közölte, hogy nem fogja, nem is tudná pótolni a hiányosságokat.

1548 oldalas vádiratról van szó, amiben a bíróság kifogásai szerint nem megfelelően jelölik a bizonyítási eszközöket, illetve azt, hogy melyik bizonyíték melyik bűncselekményt bizonyítja. Ibolya Tibor fővárosi főügyész erről azt mondta, hogy a vádhatóságnak ez nem is törvényi kötelezettsége: egy 2014-es törvénymódosítás alapján ő úgy gondolja, hogy nem kell a bizonyítékokat a bizonyítandó cselekményekhez társítani, elég csak a bizonyítási eszközt megjelölni.

A bíróság álláspontja szerint a káosz, amit a több millió fájlban tárolt adatok okoznak, tovább nyújtja az eljárást, és sértheti a vádlottak tisztességes eljáráshoz való jogát. Ezért a harmincoldalas hibalista végén azt írták, ha a hiányosságokat az ügyészség nem pótolja, meg is szüntethetik az eljárást.