hirdetés

Két fejű baba született
2022-04-03 23:58

Két fejű egészséges baba született Indiában. Bár az édesanya Shaheen Khan tudta, hogy ikrekkel terhes, de azt álmában sem hitte volna, a gyermeke világhírű lesz.

 

Az indiai Ratlam körzeti kórházában történt meg a ritkaságnak számító eset, amit a Blick.ch írt meg.

Shaheen Khannak, az indiai édesanyjának azt mondták, hogy ikrekkel terhes. Így is készült. Az ikrek viszont két fejjel, három kézzel és két szívvel születtek meg. Az ilyen babák rendkívül ritkák.

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

A sziámi ikreknek általában két fejük van, de négy kezük és csak egy szívük. Az indiai anya kisfia még a sziámi ikrek körében is ritkának számít. Igen kevés az esélyük az ilyen csecsemőknek, hogy életben maradnak, Shaheen gyermeke viszont teljesen életképes.

Az orvosok arról számoltak be, hogy nem terveznek műtétet a babánál, és ők is csak a szüléskor szembesültek azzal, hogy itt nem „hagyományos” ikrek születtek. Jelenleg az indiai Indore városához közeli kórház orvosai figyelik.

A baba állapota bizonytalan az első napokban, de úgy néz ki, hogy életképes és egészséges– közölték az orvosok, hozzátéve, hogy a babának még nincs neve.

( Horváth Szabolcs)