hirdetés

Szakértők szerint már csak néhány hónap van hátra addig, amíg a koronavírus újabb, immáron hatodik hulláma lecsap Magyarországra is. A most zajló budapesti vizes vébén is több sportoló is megbetegedett, sőt a kanadai pólósok hazautaztak. Spanyolországban is egyre több a beteg, Németországban pedig a zárt helyeken a maszk viselése kötelező.

 

A koronavírus újra támadásra készül. Spanyolországban egyre több a koronavírusos megbetegedés, ami nem jó hír a turistáknak sem.

Németországban pedig már ismét javasolják a beltéri maszkviselést, elsősorban az idősebbeknek. Ezen felül felszólították a 40 évnél idősebb polgárokat, hogy vegyék fel a 4. ismétlőoltást a minél nagyobb védettség érdekében.

Zacher Gábor, sürgősségi orvos úgy nyilatkozott, hogy a nyáron vélhetőleg még béke lesz, de hogy mi lesz ősszel, arról még keveset tudunk.

„Hogy lesz-e újabb mutáns, hatodik hullám, hetedik hullám, ezt nem tudjuk” – vélekedett Zacher.

„Rámutat arra is, hogy az átoltottságban óriási aránytalanságok vannak a világon; egyes európai országokban 90 százalékos az átoltottság, míg Fekete-Afrikában vagy az egyes közép-keleti országokban csupán 5-6 százalékos. Márpedig emiatt lehet még új variáns, a főorvos szerint nem dőlhetünk hátra.” – közölte az ismert orvos.

 

( Németh Attila)