hirdetés

A mozi a popsztár pályafutásának korai, New York-i éveit dolgozza fel. A forgatókönyv, melyet Elyse Hollander írt, egy ideje már készen áll – tavaly például a hollywoodi The Black List, a legjobb meg nem valósított forgatókönyvek listája élén végzett. A forgatókönyvet maga Madonna korábban nőgyűlölőnek minősítette.

02-madonna-perform-onstage-billboard-650-1548A film a hírek szerint Madonna pályakezdő éveire koncentrál majd. A legenda szerint, amikor Madonna 1978-ban Detroitból New Yorkba érkezett – összesen 35 dollárral a zsebében –, azt kérte a taxisofőrtől, aki bevitte a reptérről a városba, hogy „a dolgok közepére” vigye, mire a taxis a kérésnek megfelelően a Times Square-en rakta ki. Az akkor 20 éves lány a következő években volt táncos, háttérénekesnő, pincérnő és modell, miközben – mielőtt leszerződött a Sire lemezkiadóhoz, és szólópályára lépett volna – zenekarokban énekelt.

Első cím nélküli lemeze, mellyel Madonna be is futott, 1983-ban jelent meg.

A film címe a tervek szerint Blonde Ambition lesz. Ugyanez volt a címe Madonna 1990-es koncertturnéjának. Apró szépséghiba, hogy létezik egy azonos című 2007-es film is. A mozi egyik producere egyébként az a Brett Ratner, aki a Madonna 1999-es Austin Powers-filmzenedalához, a Beautiful Stranger című számhoz készített klipet rendezte.