hirdetés

Nem jó hír. Megint sok honfitársunkat ölt meg a koronavírus. Ráadásul 1 862 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – írja a kormányzati oldal. Jó lenne már végre felgyorsítani az oltást, amely egyre kaotikusabb. az Esti Újság úgy tudja van olyan háziorvos, aki két hete várja a vakcinákat és az oltásra kijelöltek listáját sem értik, hisz akiknek nagyon kellene, hisz az élete múlik ezen, mert rákos és kezelésre vár azok  rajta sincsenek a listán. Kedves Nyunyóka néni jó lenne, ha tetszene valamit intézni az ilyen esetekre, hisz Ön is arra esküdött fel, hogy a betegek életét megmentse. 

 

Az Est Újság úgy tudja teljesen kaotikus az oltási lista, amit a háziorvosi kaptak. Az olyan betegek, akik idősek és rákosbetegek és nélkülözhetetlen a további sikeres kezelésüköz a védőoltás beadása, rajta sincsenek a háziorvosoknak megküldött listán. Legalábbis mi találtunk ilyet esetet, ami aggasztó, sőt azt sugallja, hogy valami nagyon nem stimmel és a kormányzati hangzatos nyilatkozatokat is cáfolja, azaz hamissá teszi. Sőt, ha egy ilyen esetet találtunk, akkor ez máshol is feltehetőleg problematikus kérdéskör. Mi botrányosnak tartjuk, hisz az alaptörvényben foglaltaknak, az emberi élethez való jogot gátolják az illetékesek, vagy még ennél is rosszabb, ha nem tudnak ezen problémákról. Az Esti Újság értesüléseit egy pesti háziorvos megerősítette.

Mi két hete várjuk a vakcinákat de semmit nem tudunk. Kaptunk egy 28 fős listát a központtól de ebben sajnos olyan betegeim nincsenek benne, akik például leukémiások és 70 évnél idősebbek és nagyon nagy szükségük lenne a koronavírus elleni oltásra, hisz amíg ezt nem kapják meg kezelni sem tudják őket. Én ezt több évtizede praktizáló háziorvosként nem értem, hogy mi alapján állították össze az oltási listát nekem. Szerencsére arra van lehetőségem, hogy egy-két ilyen beteget feltegyek a listára és remélem ezért nem kapok semmiféle büntetést majd.-mondta az érintett háziorvos, akinek a nevét nem közöljük, nehogy baja essen mert nyilatkozni mert a problémáról.

Bízunk benne, hogy miután Müller Cecília életét testőrök védik, azon betegek életéért is megtesz mindent majd az állam, s maga a fő járványügyi felelősünk, hogy akiknek most az életével játszanak, hogy ezen problémákat magolaj, mert ez a kötelessége, hisz az alaptörvényben benne van az élethez való jogunk biztosítása, ami az állam felelőssége. Egy háziorvosnak, aki orvos és felel a járvány megfékezéséért pedig orvosi esküt tett, amit illik betartani.

Sajnos a nagy hangzatos kormányzati kommünikék, miszerint a koronavírus elleni háborút megynyertük, a koronavírus adatok rácáfoltak. Újabb havi csúcsra jár a betegek és a halottak száma. 381 875 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Elhunyt 97 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 444 főre emelkedett.
Az aktív fertőzöttek száma 81 297 főre csökkent. 3799 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen.

Ez azt jelenti, egy nap alatt 52-vel nőtt a kórházban ápoltak, és 3-mal a lélegeztetőgépen levők száma.

Eddig 294 624 fő kapott oltást, közülük 117 368 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége mától oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket és a 60 év alatti krónikus betegeket. Az ehhez szükséges vakcinákat már kiszállították. Emellett négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdik a krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket. Ma újabb AstraZeneca és Moderna-vakcina szállítmányok várhatók.

(csákány)