hirdetés

Tessék, a kávé a fogyásban is segít, és még sokan azt mondják, hogy káros lenne. Napi 2-4 csésze kávé hozzájárul az eredményes súlytartáshoz állítják német kutatók.

kávé

Ha a fogyás nehéz, akkor a súlytartást tekinthetjük még nehezebbnek. Erre azonban megoldást nyújthat napi 2-4 csésze kávé is. Egy friss kutatás szerzői rávilágítottak, hogy a koffein segít a leadott pluszkilók távol tartásában. Ráadásul a kávé mellett más koffeintartalmú italok is így hatnak a testre – mondják a Hannover Medical School szakértői.

A koffeinhez már számos egészségügyi előnyt sikerült társítani, beleértve a májbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség elleni hatást. Sőt, már az is felmerült, hogy a kávérajongók tovább élnek.

A European Journal of Clinical Nutrition című szaklapban megjelent legfrissebb eredmények alapján a kávézók nagyobb eséllyel tartják a súlyukat, mint azok, akik nem kérnek a feketéből. A következtetéshez 494 felnőttet vettek górcső alá, akik egyébként egy fogyókúrás vizsgálatban vettek részt. Feltűnő volt, hogy a sikeres súlytartók lényegesen több kávét isznak, mégpedig naponta átlagosan 2-4 adagot a visszahízókhoz képest.

A koffein a világ legkedveltebb élénkítője, ami becslések szerint akár 5 százalékkal is képes megnöveli a naponta felhasznált energiamennyiséget.

A kávé nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem a súlytartáshoz is – zárták a kutatók a beszámolót.