hirdetés

Örülhetnek Katinka ellenlábasai. A magyar olimpikon ugyanis 100 méter gyorson a negyedik, 400 méter gyorson pedig a nyolcadik helyen végzett a döntőben az egyesült államokbeli Austinban zajló nemzetközi verseny nyitónapján.

hosszu_mti

Feltehetőleg sokan örülnek annak, hogy a magyar úszóklasszisunk, Hosszú Katinka nem kezdett éremesővel Amerikában. Mint ismeretes, ez volt az a verseny, amelyen sokáig úgy tűnt, a Gyárfás elnök vezette szövetség keresztbe tesz a szókimondó Katinkának, s nem engedi rajtkőre állni Hosszút. Mert ugye Katinka nem telefonált és nem könyörgött szövetségnél, hogy lécci-lécci, ne haragudjatok, de hadd versenyezhessek.

Katinka az elmúlt hetekben ugyanis élesen és keményen bírálta a MÚSZ vezetését, és azt is el merte mondani a nyilvánosság előtt, hogy neki még öltözője sincs, úgy edz.

Nos az Arena Pro Swim Series elnevezésű pénzdíjas sorozat idei első állomásán a magyar világ- és Európa-bajnoknő a klasszikus sprintszámban 54,37 másodperc alatt ért célba, míg 400-on 4:12.77 perc alatt tudta le a távot. Az utóbbi szám délelőtti selejtezőjében 4:06.58 percet ért el, azzal az idővel bronzérmes lett volna a döntőben. Hosszú szombati programjában is két szám szerepel: a viadal honlapja szerint 400 méter vegyesen és 200 méter háton indul, ezeken a számokon esélyes a győzelemre is.