hirdetés

Tragédia történt bálnamegfigyelés közben, öt turista meghalt.  Hiába adott le vészjelzést a Leviathan II nevezetű bálnafigyelő turistahajó a Vancouver-sziget nyugati partjánál, és hiába értek oda gyorsan a mentők, mindenkit sokkolt az eset. Azt, hogy miért süllyedt el a bálnás hajó és mi is történt, nem tudni egyelőre.

bálnafigyelő hajó

Mire odaérkeztek, a Jamie’s Whaling Station 20 méteres hajójának már nyoma sem volt, csak kétségbeesett emberek hánykolódtak a jéghideg vízben mentőmellényben.

Négy embert életjelek nélkül emeltünk ki a vízből. Nyolc embert húzott ki csak az unokaöcsém  – fogalmazott közleményében Desmond Craig, a Joint Rescue mentőállomás parancsnoka.

Szörnyű volt a szemükbe nézni – idézte fel a Toronto Star riportjában Tom Campbell, a mentőállomás vezetője az eseményeket.

Megszakad a szívünk – foglalta össze Tofino polgármestere, Josie Osborne, de a halottakról ő sem adott tájékoztatást, így nem tudni, kanadai, avagy külföldi állampolgárok voltak-e.

Annyi bizonyos, hogy az utasok közül nyolcan kerültek kórházba, és közülük egy személynek súlyos, de stabil az állapota. Legutóbb 1998-ban történt hasonló baleset a környéken, és akkor két személy, egy irányító és egy utas vesztette életét.