hirdetés

Ismét sajnos számos településen növekedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közülte a Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken a koronavirus.gov.hu oldalon. Így Kaposvár, Miskolc, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár és Szolnok orvosai készülhetnek.

 

A kormányzati oldalon kiemelték: bár több településen az elmúlt héten stagnálás volt tapasztalható a víruskoncentrációban, az eredmények alátámasztják, hogy “a járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős”.

Az adatok szerint a 45. héten Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

A vizsgált települések szinte mindegyikében jelentős mennyiségben mérsékelt vagy emelkedett koncentrációval mutatták ki a szennyvízből a koronavírust.

Az NNK felhívta a figyelmet, hogy “az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben”. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

(ajtai)