hirdetés

Közös megegyezéssel szerződést bont egymással az ETO és Kabát Péter. A klasszis játékos a hétvégi, Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnokin lép utoljára pályára győri színekben, a szurkolók november 27-től a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben láthatják Petit az RTL Klubon – adta hírül az eto.hu.
kabátKabát Péter a jövőben civil élete építésére szeretne fókuszálni, ennek egyik lépéseként indul az RTL Klubon november 27-én startoló, Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben. Hogy visszatér-e még a pályára, az a jövő zenéje. Utolsó mérkőzése ETO színekben vasárnap 16:00-kor a Credobus Mosonmagyaróvár ellen lesz, ahol szeretne minél több szurkolótól méltó módon elköszönni.
A 40 éves játékos 2016 augusztusában igazolt Győrbe, ahol oroszlánrészt vállalat a csapat NB II-es feljutásából. ETO-s pályafutása alatt 38-szor lépett pályára, ebből 17-szer kezdőként, és 15 gólt szerzett. Rutinjával a pályán és azon kívül is segítette csapattársait, igazi közösségi emberként mindig lehetett rá számítani. A klub vezetősége köszönetet mond mindazért, amit Peti a csapatért tett, és a dolgozókkal együtt szívből kívánnak minden jót és további sok sikert a pályán és a civil életben egyaránt!
A bejelentést követően Kabát Péter is megszólalt, a győri klub honlapján búcsúzott a drukkerektől.

2016 nyarán kezdtem el sportkoordinátori munkámat Újpesten, de úgy éreztem, nekem még fociznom kell. Vörösbaranyi József barátom, menedzserem invitálására került szóba az ETO, nagy megtiszteltetés volt, hogy ideigazolhattam azon a nyáron. Nagyon korrektek voltak az újpesti vezetők, hiszen elengedtek, a győri vezetők pedig tárt karokkal vártak. Nagyon motivált voltam, hiszen ennek a nagy múltú klubnak ilyen háttérrel, munkakörülményekkel, szurkolótáborral nem az NB III-ban, hanem az első osztályban a helye. Mindenképpen szerettem volna segíteni abban, hogy a csapat az NB III-ból felkerüljön az NB II-be. Nem volt könnyű, de egy olyan klubba kerültem, ahol Bekő Balázs vezetőedző, az egész vezetőség és a csapat együtt volt, így sikerült feljutnunk. Óriási ünnep volt itt Győrben, hogy megnyertük az NB III-at, úgy gondolom, még a grundon sem könnyű bajnokságot nyerni, hiszen csak egy csapat juthatott fel. Nekünk ez sikerült, felemelő érzés volt bajnokcsapat tagja lenni!

Ezután következett az NB II-es szereplés, ahol a vezetőség szerencsére ugyanúgy számított rám, meghosszabbítottuk a szerződésemet. Azt azért tudni kell, hogy 40 éves elmúltam az idén, tehát már nem vagyok fiatal a labdarúgásban, mint játékos, és most már kell gondolnom a jövőre is. Megkeresett az RTL Klub, és egy olyan lehetőséget ajánlott, amit semmiképp sem szerettem volna elszalasztani. Felkértek, hogy vegyek részt a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben, én pedig meg szeretném próbálni, hiszen ilyen műsorban még nem voltam. Futballjátékosként már nem tudok hosszú távokban gondolkodni, de mindenképpen a fociban szeretnék maradni, ugyanakkor ki akartam próbálni magam ebben a műsorban, elfogadtam a felkérést, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk a vezetőséggel.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem, nem szeretnék külön kiemelni senkit sem, nagyon jó csapatban voltam, bajnokcsapat tagja lehettem. Biztos, hogy fogunk még találkozni, hiszen ki fogok járni meccsekre jövőre is, amikor lesz időm. Nagyon megszerettem Győrt és a szurkolókat, jó a kapcsolatom velük, úgyhogy csak sok sikert szeretnék kívánni az egész csapatnak és a klubnak, és remélem, hogy minél hamarabb újra az NB I-ben lesz az ETO – fogalmazott a távozó Kabát.