hirdetés

Kisebb aggodalom lehetett Ferihegyen, amikor mentő szállította kórházba a Shanghai Airlines kedden érkezó gépének pilótáját . Mindenki a koronavírusra tippelt, hisz a betegnek magas láza volt. A helysznen elvégzett teszt szerint aggodalomra nincs ok . Az utasok is fellélegezhettek. Mindenesetre a téves riasztás jó főpróba volt.

A budapesti reptéren 19.37-kor landoló, Shanghajból érkező gép pilótáját lázasan,  hordágyon vitték el a mentők. Sokat aggódhattak és gyanakodhattak, hogy lehet a kínai halálos kór támadta meg a repülő pilótáját. Azonban szerencsére a teszt negatív lett. Voltak olyan ppletykák, hogy a pilóta eszéletét is vesztette de ezt senki nem erősítette meg.

 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztálya az alábbiakat írta az eset kapcsán.

A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel” – tudatták, hozzátéve: “Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.”