hirdetés

Csongrád megyében 55 ezer ingyenes influenzaoltást kapott a megyei kormányhivatal – hozzá is kezdtek a kiosztásukhoz. A háziorvosoknál már érdeklődnek a betegek a vakcinák iránt. A járvány azonban még nem érkezett meg.

influenzaAzok, akik évek óta kérik a védőoltást, már érdeklődnek, hogy mikor érkeznek a vakcinák, mikor kaphatják meg az oltást.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályára már megérkezett a tavalyival megegyező számú, 55 ezer adag, 3 komponensű oltóanyag a felnőtteknek, a 3 évnél fiatalabb gyerekeknek pedig további 150, sőt a vakcinákat szerdáig minden háziorvoshoz eljuttatják – közölte a hivatal sajtószolgálata.

Október elején elindult Csongrád megyében is az influenzafigyelő szolgálat, de influenza okozta megbetegedést eddig az országban még nem regisztráltak.

Magyarországon általában január–februárban indul a járvány, de tavaly ez például korábban történt. Ezért legkésőbb december elejéig jó lenne beoltatnia magát annak, aki így el akarja kerülni a betegséget, mert a védettségnek ki is kell alakulnia .