hirdetés

Itt van a repülő Tesla a hóbortos  milliomosoknak. A Terrafuga repülőautójának sorozatgyártására ugyan még várni kell, de helyette már itt is van újabb alternatíva. A gyártó és a szakértők már az új Teslát látják az Icon Aircraft legújabb repülőjében, amelyre eddig 1500 előrendelés érkezett. A megfelelő design mellé megfelelő összeg is párosul. Az alapmodell 189 ezer dollár, azaz közel 56 millió forint, de a fullos kivitel is mindössze 250 ezer dollár, azaz 74 millió forint. Nekünk egyelőre csupán egy drága játékszernek tűnik, ami persze sokkal menőbb, mint mondjuk a jetski.

Tesla Icon

Az Icon A5 két perc alatt menetkész állapotba hozható – a tárolás és a szállítás láthatóan elég könnyű –, így hétvégére ezt is bárhova magunkkal vihetjük az utánfutón. A tengerentúlon nem is kell hozzá teljes pilótalicenc, elég egy 20 órás Sport Pilot License (SPL) tanfolyam – ez lényegében időben a komolyabb tanfolyam fele –, és már vihetjük is. A használata tényleg nagyon egyszerű, a botkormányt leszámítva a belső inkább hasonlít egy autóra, mintsem egy repülőgépre.

A kétüléses kisgép elmegy akár autóbenzinnel is, a végsebessége pedig 176 kilométer/óra. Az Icon egyébként nem csak vízen használható, ha kell, akkor van kereke is. A hatótáv is megfelelőnek tűnik, hiszen akár 450 mérföldet is megtehetünk vele, felfelé pedig ezer láb magasba is eljuthatunk.

A tervek szerint azonban minderre 3 évet kell várnunk, a sorozatgyártásból ugyanis az első darabok akkora várhatóak. A jó hír, hogy a rendeléshez most elég mindössze 5 ezer dollárt kifizetni. A gyártó tájékoztatása szerint egyébként a már említett 1500 megrendelés esetében a vásárlók 40 százalékának jelenleg nincs pilótaengedélye, éppen ezért ők is szerveznek SPL tanfolyamot. A kéthetes kurzus 10 ezer dollárba kerül, és ezen már ki lehet próbálni az első példányokat.

(Forrás: Burzsuj.blog.com)