hirdetés

A Csendes-óceánon úszó, 95 csomagba rejtett, két tonna kokaint foglalt le a mexikói haditengerészet, amely lebegett a vízen. A csempészek leleményesek voltak, hisz a kokainos csomagokra elektromos jeladókat szereltek, de pechükre elöbb mérte be a jeleket a mexikói katonaság.

 

A kisebbnek számító rekordfogásnak tekinthető 2 tonnányi kokaint mintegy 600 kilométerre Acapulco partjaitól találták meg a mexikói katonák. Az akció olyan lehetett mint amikor egy tűt keresünk abban a bizonyos szénakazalban, de sikerült megtalálni a brutális mennyiségű színtiszta kokaint.

A drogcsepészek leleményessége hihetetlen. A kokaint tartalmazó csomagokon, amelyek úsztak a Csendes -óceánon, elektromos jelzők voltak felszerelve, amelyek által a drogcsempész banda beazonosíthatta volna a szállítmány helyzetét. S kinek tűnik fel a hatalmas óceánon, hogy úszik valami ? Senkinek. Azonban ez a kokain csomag feltűnt, feltehetőleg egy elfogott banda tag mesélt és segítette a mexikói katonaságot, valamiféle alku reményében.

De szakértők azt sem zárják ki, hogy a drogszállítmányra szerelt jeladók lettek gyanúsak a mexikói hadseregnek és ezt mentek ellenőrizni, hisz sehogy sem tudták megfejteni milyen jelek lehetnek ezek. Ráadásul az amerikai titkosszolgálat műholdjainak felvételeit is segítségül kérték, amelyek igen éles képet tudnak készíteni még egy gyufás dobozról is.

A mexikói partszakasznál néhány nappal ezt megelőzően mintegy 2000 liter – feltehetőleg kábítószer-szállításhoz használt – üzemanyagot foglaltak le, és őrizetbe vettek három férfit egy hajón.

( nagy a.)