hirdetés

Már javában zajlanak a próbák, a Hősök terén színészek, táncosok és statiszták hadának bevonásával, ahol Koltay Gábor történelmi zenés darabját mutatják be újra. Így a környék igen hangos a próbák miatt. Az 1985. április 4-én, az ország „felszabadulásának” 40 éves évfordulóján mutatták be először Koltay Gábor rendezésében az Itt élned halnod kell történelmi musicalt, amit most pénteken és szombaton újra megnézhetünk a Hősök terén. A rendező szerint csak a cím és egyes szereplők ugyanazok, minden más teljesen át lett írva.

hősök tere 2

A Hősök terén javában zajlanak az Itt élned, halnod kell zenés darab főpróbái. A nagy érdeklődésre számot tartó musicalt Koltay Gábor rendezi most is, mint anno 1985. április 4-én. Anno a történelmi zenés előadást többek között Vikidál Gyulával, Deák Bill Gyulával és Varga Miklóssal játszották a főbb szerepekben. Most ez picit másképp lesz.

Koltay Gábor rendező szerint a musical vadonatúj lesz, új zeneszerzőkkel, új szövegkönyvvel. És az abban bemutatott magyar történelem is egészen a rendszerváltásig tart. Így kerülhetett bele Orbán Viktor, Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás és Antall József egy-egy mondata a szövegkönyvbe.