hirdetés

A pápa, a katolikusok vezetője ismét szólt néhány szót.  Az elkergetett migránsok segítését szorgalmazta Ferenc pápa a római Szent Péter téren mondott beszédében.  Ferenc azt is elmondta, hogy az üres szavak helyett tettekre van szükség, segítőkre.

ferenc pápa széken ül

A pápa a felebarátokat segítő jó szamaritánus cselekedeteiről beszélt a délben elhangzott Úrangyala imádság (Angelus) bevezetéseként. Az egyházfő olyan életvitelt szorgalmazott, amelynek a középpontjában a nehézségben élő embertársak állnak.

A katolikus egyházfő most is őszintén elmondta véleményét.

– Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz. Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migránsban, akit el akarnak kergetni  jelentette ki Ferenc pápa.

Ferenc pápa szavaival közvetve az olaszországi Fermo város utcáján a napokban megtámadott és a sérüléseibe belehalt 36 éves nigériai migránsra is utalt, akit vasárnap délután temetnek el. A férfi nyolc hónappal ezelőtt érkezett Olaszországba, és menekültkérelmet nyújtott be. Fermóban a helyi érsekség fogadta be. A város utcáin sétált feleségével, amikor két olasz fiatal rasszista indíttatásból rájuk támadt, a férfit súlyosan bántalmazták, aki később belehalt a sérüléseibe.