hirdetés

Nem jött össze a győzelem a görögök ellen a magyar labdarúgó-válogatottnak. Pedig vezettünk is. De aztán valami történt. Ismét valami megfoghatatlan. A Görögország–Magyarország labdarúgó-Eb-selejtező fő tétje az volt sokak szerint, hogy ha nyerünk, akkor még meglehet a második hely is. Azonban Románia gyorsan mindenkinek tudtára adta, ők nem akarnak pótselejtezőt vívni, így rúgtak kettőt. Mi meg izgulhatunk, hogy pótselejtezünk vagy becsúszunk anélkül a francia Eb-re.

görög-magyar eb

Tény, hogy nagyon rosszul kezdtünk Athénban, rögtön az elején, az 5. percben kaptunk egy bomba gólt. Utána viszont egész gyorsan összeszedtük magunkat, Böde megint majdnem jött, látott és gólt lőtt, de ez még mellé ment. Azonban Lovrencsics már egyenlített fejjel. X-re álltunk, és voltak helyzeteink.  A második félidőben pedig gyorsan fordítottunk is, az 54. percben, Németh közelről sodorta be Elek csúsztatását. Németh megérdemelte a gólt, jól játszott. Így már sokkal jobban festett a meccs.

Igaz, örömünk nem volt hosszú, mert Tahcidisz bombázott Király kapujába. Aztán jött a nagy ide-oda támadgatás. Aztán megint lőttünk egy bombát, de Mitroglu újra egyenlített. Sőt a végén kaptunk egy újabbat. Királynak esélye sem volt Kone fejesét védeni.

Így csoportharmadikok lettünk. Ismét maradt a számolgatás, a drukkolás a spanyoloknak és a letteknek, hogy ne kelljen majd nekünk pótselejtezni, azaz megint abban reménykedünk, hogy majd mások megoldják nekünk a problémát. Hát bizakodjunk és reménykedjünk, mert, ha pótselejtezőt kell játszanunk,akkor ott már jobb csapatokkal futhatunk össze, mint bárkivel eddig a csoportunkban.