hirdetés

Közel ötszáz segíteni akarót vonzott Sepsiszentgyörgy főterén a gyulafehérvári Caritas által idén is életre hívott, Egymillió csillag a szegényekért nevű szolidaritási és adakozási megmozdulás.sepsiszentgyorgy-egymilliocsillag-caritasA város főterén meggyújtott, naprendszert formáló, a középpontban a Caritas szimbólumát kirajzoló gyertyák a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezik. Gyermekek, fiatalok és idősebbek egyaránt tisztelettel gyújtották meg a maguk szolidaritási mécsesét, és lehetőségeikhez mérten adományokkal járultak hozzá a rászorulók megsegítéséhez.

A segíteni vágyóknak ft. Szabó Lajos római katolikus kanonok közvetítette Isten áldását, majd a zene általi esélyegyenlőség eszméje nevében létrejött Superar Gyermekkórus közel kétszáz tagjának előadásában a szeretet és együttérzés dalai csendültek fel, amelyeket a kis előadók gesztusokkal is kísértek, egyértelművé téve ezáltal üzenetüket.

A gyerekeket Bódi Magor tűzzsonglőr követte a kőpódiumon, látványos mutatványai az egyre csípősebbé váló hideg miatt is megcsappant közönségnek szóltak. A Young Caritas csapata sem maradt ki a műsorból, ők csillagszórókkal tették ünnepélyesebbé az eseményt. Az estét az újságírókból verbuválódott PressTones zenekar koncertje zárta.

 Hubbes Kinga, a segélyszervezet háromszéki regionális képviselője érdeklődésünkre elmondta: tavaly 1606 lej gyűlt össze az adományokból, idén úgy érzik, sikeresebb lesz az akció, amelyet a napokban Romániában tizenhat helyszínen szerveznek meg a Caritas helyi szervezetei. A sepsiszentgyörgyivel egy időben Háromszéken még Bereckben zajlott hasonló megmozdulás. Tavaly országos szinten egyébként negyvenezer lej gyűlt össze, igaz, húsz helyszínen szervezték meg a szolidaritási akciókat. Hubbes Kinga szerint a begyűjtött adományokat élelmiszercsomagokra fordítják, amelyeket a szervezet programjain keresztül rászoruló családoknak, egyedülálló időseknek juttatnak el.

(Forrás: Erdély.ma, fotó: Albert Levente)