hirdetés

Kedd hajnalban mászott át a Buckingham-palota kerítésén egy 22 éves részeg férfi, de még mielőtt az épülethez ért volna, elkapták. A királyi család nem volt otthon. Ebben az évben már történt hasonló, májusban egy gyilkosságért elítélt férfi jutott be a parkba, de őt is elcsípték nem sokkal a kerítésmászás után.

Buckingham-palotaA 22 éves londoni férfi a hajnali órákban hatolt be a brit királyi család első számú londoni rezidenciájának kertjébe, a palotába azonban nem jutott be, még azelőtt elfogták – közölték a hatóságok délután, hozzátéve, hogy a behatoló ittas volt.

Kedden a királyi család egyetlen tagja sem tartózkodott a palotában, II. Erzsébet Skóciában tölti nyári szabadságát. Az udvar nem fűzött megjegyzést az incidenshez.

Legutóbb májusban történt hasonló eset, akkor egy gyilkosságért elítélt, feltételesen szabadlábon lévő bűnöző hatolt be a Buckingham-palota parkjába. Tavaly két férfi feljutott a kastély tetejére, hogy felhívják a figyelmet az apák jogaira, 2013-ban pedig egy férfi a kerítésen és a kerten át bejutott a palota egyik szobájába, amely aznap épp nyitva volt a nagyközönség előtt.

A leghírhedtebb behatoló Michael Fagan volt 1982-ben. Ő bejutott a királynő hálószobájába. Tíz percen át beszélgetett az uralkodóval, akinek csak azután sikerült riasztania az őröket, hogy a férfi kért egy szál cigarettát.