hirdetés

Hosszú hónapokig tartó hajsza után elkapták a szabadkai sorozatgyilkost, F. Norbertet . A boszniai háborús veterán eddig öt emberrel végzett. elfogása elött két spanyol csendőrrel végzett könyörtelenül, akik üldözőbe vették.
f.norbertÚjabb három emberélet árán és némi szerencsével, de több hónapos hajsza után rendőrkézre került a 40 éves F. Norbert. A könyörtelen sorozatgyilkost április óta üldözte a fél olasz rendőrség, de nem sikerült elkapni. Egészen tegnap hajnalig, amikor is Spanyolországban véget ért az ámokfutása – írta az olasz Il Messaggero.

A szabadkai születésű bűnözőnek, akit „Igor, az orosz”-ként is emlegetnek, valahogy sikerült átszöknie a francia-spanyol határon, de Teruel városában, Spanyolország keleti részén végre valahára elfogták. A magyar felmenőkkel bíró F. Norbert nyomába eredetileg két spanyol csendőr és egy, a helyi viszonyokat jól ismerő civil eredt. A kegyetlen gyilkost azonban nem tudták feltartóztatni, mindhármukkal végzett. A mészárlást követően a férfi magára öltötte az egyik csendőr golyóálló mellényét és sapkáját, majd a terepjárójukkal próbált meg kereket oldani. Néhány száz méterrel odébb azonban balesetet szenvedett.

F. Norbertet a DNS-mintái és egyéb nyomai alapján a spanyol hatóság emberei pillanatok alatt beazonosították. Három lőfegyvert és három különböző országból származó személyi okmányt találtak nála, amelyek közül kettő hamisnak bizonyult.