hirdetés

Kamasz banditákat kapcsoltak le a karcagi rendőrök. Két fiatal egy idős sértetthez tört be és fosztották ki. A 15 ezer forintos zsákmányt nem sokáig élvezhették, mert hamar kattant a bilincs.

 

Egy karcagi lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy 2021. április 16-án, az esti órákban ismeretlen személyek megjelentek a házában, és több alkalommal megütötték, majd a derekán lévő övtáskáját – a benne lévő 15 000 forint készpénzzel – elvitték.

Adatgyűjtés során a rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi fiatalt, akiket a Karcagi Rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak.

A kamasz terheltek beismerő vallomást tettek, és elmondták, hogy a pénzt elköltötték, a táskát pedig elégették. A nyomozók a két jogsértőt őrizetbe vették. A megalapozott gyanú szerint a két terhelt a rablást megelőzően 1-2 órával az utcán is bántalmazta a sértettet, akit minden előzmény nélkül több alkalommal ököllel megütöttek.

A Karcagi Rendőrkapitányság rablás bűntett, valamint garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A kamaszok pedig elgondolkodhatnak tettükön, lesz rá idejük.

Sajnos az utóbbi hónapokban egyre többet hallani kamasz vagy épp tini elkövetőről, ami nagyon nem jó irány. Feltehetőleg ennek az oka a koronavírus járvány de a szakembereknek figyelniük kell ezen rossz trendre. Ráadásul tény kérdése, hogy a tini kamasz bűnözők sokkal kegyetlenebbek mint az idősek. Rossz példát vesznek a különféle erőszakos filmekből és nagyon gátlásaik sincsenek, persze a bíróságon már szánják bánják tetteiket de akkor már késő.

(ajtai)