hirdetés

Brutális állatkínzás Csepelen. Fiatalok riasztották az állatmentőket és a rendőrséget is, amikor egy szelektív hulladékgyűjtő mellett találtak rá egy már alig-alig élő kiskutyára. A pincsi kinézetű magára hagyott kutya válságos állapotban van.

megkínzott pincsi

Egy budapesti, XX. kerületi szelektív hulladékgyűjtő mellett, egy zsák alján találtak rá fiatalok egy feltehetően pincsi fajtájú kutyusra, amely alig alig mutatott már életjeleket. A tinik a Tetovált Állatmentőket és a rendőrséget is riasztották, ennek köszönhetően a brutális állapotban lévő kutyus még él, igaz, válságos az állapota.

Embert próbáló látvány fogadott minket. A kutyus lábán egy friss műtéti seb volt, a kötése azonban teljesen átvérzett, de nem lehetett eltávolítani, olyan rossz állapotban volt az állat A Juhász állatklinikára szállítottuk, ahol megállapították, hogy teste teljesen kihűlt, állapota válságos – mondta Antal-Tizedes Éva.

A kutyus ügyében nyomozás indult. A rendőrség ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétségének gyanúja miatt vizsgálódik. A megmentői által Pindurkának keresztelt eb napokig a klinikán marad. Mivel chipet nem találtak benne, így egyelőre azt sem lehet tudni, ki a gazdája, és neki lehet-e köze a szörnyűséghez.